Η μετατροπή ενός οικονομικού γυναικείου ρούχου από το «καλάθι» ακόμη, σε ένα μοναδικό ένδυμα, δεν απαιτεί χρήματα παρά μόνο φαντασία και κάποιες μικρές παρεμβάσεις.
Επί τω έργω:
Aντικαταστήστε τα κουμπιά
Τα κλασικά πλαστικά κουμπιά προδίδουν την χαμηλή τιμή στην οποία αγοράσατε το ρούχο. Αντικαθιστώντας τα με κάποια μεταλλικά, κοκάλινα ή φιλντισένια-τα οποία μπορείτε να βρείτε σε απίστευτα χαμηλές τιμές σε site τύπου eBay και Εtsy, αλλά και σε κάποιο κατάστημα ραπτικής τέχνης της γειτονιάς σας- το οικονομικό γυναικείο ρούχο αυτομάτως γίνεται μοναδικό και η αξία του ανεβαίνει.
Προσέξτε την σιλουέτα σας
Οι γραμμές του σουτιέν, του εσωρούχου σας και το σχήμα από το σερβιετάκι που διαγράφεται είναι κάποιες από τις λεπτομέρειες που όταν είναι ιδιαίτερα εμφανείς, μαρτυρούν την κακή ποιότητα του υφάσματος. Επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορείτε να αλλάξετε το ίδιο το ύφασμα του κομματιού, ώστε να δείχνει καλύτερα πάνω σας, φροντίστε όταν δοκιμάζετε εσώρουχα να εφαρμόζουν αρμονικά στο σώμα σας.
Επισκεφτείτε ράφτη
Αν και ελάχιστες ακολουθούν την εν λόγω μέθοδο στην προσπάθειά τους να δείχνει ακριβό το οικονομικό γυναικείο ρούχο τους, η αλήθεια είναι πως η παρέμβαση ενός ράπτη μπορεί να καταφέρει πραγματική μεταμόρφωση στο φορεματάκι των 5 ευρώ. Ένα ρούχο ακριβώς ραμμένο στις προσωπικές σας αναλογίες, παύει να αποτελεί ρούχο του σωρού την ίδια στιγμή που ο ράφτης περνάει σε αυτό την πρώτη του καρφίτσα.
Μην πλένετε το ρούχο συνέχεια
Το συχνό πλύσιμο των ρούχων έχει ως αποτέλεσμα την φθορά του υφάσματος και την εξασθένιση των χρωμάτων τους. Μπορεί με το να το περιορίσετε να μη δείτε το οικονομικό γυναικείο ρούχο σας να μοιάζει ακριβό, αλλά ο καθαρισμός του π.χ σε επιμέρους σημείο που λερώθηκε με μια μικρή βούρτσα αντί του συνόλου του και η τοποθέτησή του στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχει απορροφήσει κάποια άσχημη μυρωδιά κατά την έξοδό σας, μπορούν σίγουρα να επιτύχουν να μην φαίνεται λόγω «ταλαιπωρίας» ακόμη φθηνότερο.